قیمت خودروهای اتومات ایرانی از کارخانه و بازار چقدر متفاوت است؟

اختلاف قابل توجه قیمت بین کارخانه و بازار خودروهای اتومات ایرانی در اردیبهشت ۱۴۰۴ همچنان پابرجاست؛ ساینا و شاهین اتوماتیک با سوددهی چشمگیر در لیست خودروهایی قرار دارند که خریدشان از کارخانه و فروششان در بازار آزاد بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد. جزئیات بیشتر را در گزارش بررسی کنید.

به گزارش پیامد نیوز، براساس اختلاف قیمت بازار و کارخانه خودروهای اتومات ایرانی در اردیبهشت ۱۴۰۴، قیمت ساینا اتوماتیک صفر در کارخانه ۵۰۱ میلیون تومان تعیین شده است درحالی که این خودرو در بازار آزاد به قیمت ۶۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. به این ترتیب اگر این خودرو را از کارخانه بخرید و در بازار بفروشید، حدود ۱۴۹ میلیون تومان سود خواهید کرد.
قیمت کارخانه شاهین اتوماتیک پلاس نیز حدود ۸۰۰ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان اعلام شده است و این خودرو در بازار آزاد به قیمت ۱ میلیارد و ۲۲۳ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که نشان‌دهنده اختلافی معادل ۳۶۶ میلیون تومان است.

همچنین، قیمت بازار دنا پلاس توربو اتوماتیک (آپشنال) به ۱ میلیارد و ۱۷۵ میلیون تومان رسیده است، درحالی که قیمت کارخانه‌ای آن حدود ۹۵۵ میلیون تومان تعیین شده است. از این رو، سود معامله این خودرو در بازار نزدیک به ۲۲۰ میلیون تومان خواهد بود.

قیمت کارخانه تارا اتوماتیک V4 حدود ۹۱۲ میلیون تومان مشخص شده و این خودرو در بازار با اختلاف ۲۱۸ میلیون تومان به قیمت ۱ میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

بررسی فنی شاهین اتوماتیک و دنا پلاس توربو اتوماتیک
هر دو خودرو یعنی شاهین اتوماتیک و دنا پلاس توربو از موتور توربوشارژ بهره می‌برند، اما تفاوت‌هایی در نوع موتور و عملکرد آن‌ها وجود دارد. موتور شاهین اتوماتیک از نوع ۸ سوپاپ با حجم ۱.۵ لیتری است که قدرتی معادل ۱۰۹ اسب بخار و گشتاور ۱۷۸ نیوتن‌متر تولید می‌کند. این قدرت توسط گیربکس اتوماتیک CVT به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

در مقابل، موتور دنا پلاس توربو از نوع ۱۶ سوپاپ توربوشارژ TC7 است که قدرتی به‌مراتب بیشتر برابر با ۱۵۰ اسب بخار و گشتاوری معادل ۲۱۵ نیوتن‌متر تولید می‌کند. این قدرت از طریق گیربکس ۶ دنده دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود. شتاب دنا پلاس توربو حدود ۱۰ ثانیه است، درحالی که شتاب شاهین اتوماتیک نزدیک به ۱۵ ثانیه به طول می‌انجامد.

بنابراین، از نظر شتاب و هیجان رانندگی، دنا پلاس توربو عملکرد بهتری دارد. لازم به ذکر است که وزن شاهین اتوماتیک حدود ۱۳۳۰ کیلوگرم است و وزن دنا پلاس توربو به ۱۳۳۴ کیلوگرم می‌رسد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.