بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی نزولی میشود

جدیدترین گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد قیمت کالا با احتساب تورم طی دو سال آینده به پایین میانگین سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ خواهد رسید.

به گزارش پیامد‌‌ نیوز، جدیدترین گزارش «دورنمای بازار‌های کالا» که از سوی بانک جهانی منتشر شد، نشان می‌دهد که قیمت کالا با احتساب تورم، طی دو سال آینده، به پایین میانگین سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ خواهد رسید و به دوره رشد قیمتی که احیای اقتصادی پساکرونا و آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، محرک آن بود، پایان می‌دهد.

 

این کاهش قیمت می‌تواند خطرات تورمی کوتاه مدت ناشی از تعرفه‌های جدید و شدید آمریکا و افزایش موانع تجاری در سطح جهان را تعدیل کند، اما همچنین می‌تواند برای اقتصاد‌های در حال توسعه‌ای که صادرات کالا دارند، پیامد‌های منفی داشته باشد.

 

ایندرمیت گیل، اقتصاددان ارشد بانک جهانی، در بیانیه‌ای گفت: قیمت‌های بالاتر کالا‌ها برای بسیاری از اقتصاد‌های در حال توسعه که دو سوم آنها صادرکننده کالا هستند، یک مزیت بوده است. اما اکنون شاهد بالاترین نوسانات قیمت در بیش از ۵۰ سال گذشته هستیم. ترکیب نوسانات بالای قیمت و قیمت‌های پایین، مشکل‌ساز است.

 

وی اظهار کرد: این کشور‌ها باید در صورت امکان، تجارت را آزاد کنند، انضباط مالی را احیا کرده و محیطی مناسب‌تر برای تجارت ایجاد کنند تا سرمایه خصوصی را جذب کنند.

 

در گزارش بانک جهانی آمده است: افزایش قیمت انرژی، بیش از دو درصد به تورم جهانی در سال ۲۰۲۲ افزود، اما کاهش قیمت‌ها در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، به ملایم شدن تورم کمک کرده است.

 

طبق پیش‌بینی بانک جهانی، انتظار می‌رود قیمت انرژی در سال میلادی جاری، ۱۷ درصد کاهش یابد و به پایین‌ترین سطح خود در پنج سال گذشته برسد و سپس در سال میلادی آینده، ۶ درصد دیگر کاهش یابد.

 

این وام دهنده پیش‌بینی می‌کند که قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۵، به طور متوسط ۶۴ دلار در هر بشکه باشد که نسبت به سال میلادی گذشته، ۱۷ دلار کمتر خواهد بود و در سال ۲۰۲۶، در بحبوحه عرضه فراوان و کاهش تقاضا که تا حدودی به دلیل فراگیری سریع خودرو‌های برقی در چین به عنوان بزرگترین بازار خودروی جهان است، ۶۰ دلار در هر بشکه خواهد بود. نفت برنت اوایل روز چهارشنبه، ۶۳ دلار و ۵۳ سنت در هر بشکه معامله شد.

 

همچنین بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند قیمت زغال سنگ در سال ۲۰۲۵، به میزان ۲۷ درصد و در سال ۲۰۲۶، به میزان پنج درصد دیگر کاهش یابد، زیرا رشد مصرف زغال‌سنگ برای تولید برق در اقتصاد‌های در حال توسعه، آهسته می‌شود.

 

این وام‌دهنده جهانی انتظار دارد قیمت مواد غذایی نیز کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵، به میزان هفت درصد و در سال ۲۰۲۶، به میزان یک درصد دیگر ارزان شود، اما این امر تاثیر چندانی بر کاهش ناامنی‌های غذایی در برخی از آسیب‌پذیرترین کشور‌ها نخواهد داشت، زیرا کمک‌های بشردوستانه کاهش می‌یابد و درگیری‌های مسلحانه، گرسنگی حاد را تشدید می‌کنند.

بر اساس گزارش رویترز، در گزارش بانک جهانی همچنین پیش‌بینی شده است که قیمت اونس طلا در سال ۲۰۲۵، احتمالا رکورد جدیدی را ثبت خواهد کرد، زیرا سرمایه‌گذاران در بحبوحه افزایش عدم قطعیت، به دنبال پناهگاه‌های امن برای سرمایه خود هستند، اما قیمت این فلز ارزشمند در سال ۲۰۲۶، تثبیت خواهد شد.

 

منبع: ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.