کنترل مصرف برق در صنعت، کشاورزی و بخش خانگی کلید خورد
برنامه مدیریت تأمین برق با هدف عبور از اوج مصرف دوره تابستان از صبح امروز با تغییر ساعت کار اداری کشور آغاز شد.
به گزارش پیامد نیوز، اطلاعات آنلاین نوشت: بنابر تصمیم وزارت نیرو وموافقت هیات دولت از صبح امروز ساعت کار تمامی دستگاه های اداری و سیستم قضایی به 6 صبح تا 13 تغییر یافت. این روند تا 15 شهریور امسال که شدت گرما و مصرف انرژی الکتریکی سیستم های سرمایشی کمتر شود، ادامه خواهد داشت.
در همین حال وزارت نیرو برنامه مدیریتی گسترده تری را برای کنترل مصرف برق صنایع و مشترکان خانگی اعمال می کند.
مصطفی رجبی مشهدی معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در تشریح این برنامه گسترده گفت: با تغییر ساعت کار اداری، میزان مصرف برق ادارات ۱۵۰۰ مگاوات کاهش خواهد یافت. زیرا ادارات بین ساعات 13 تا 15 بیشترین مصرف برق را دارند به همین دلیل پیش از رسیدن به این زمان اوج مصرف، ساعت کار ادارات خاتمه می یابد.
وی ادامه داد: به موازات این اقدام برنامه تشویقی مناسبی برای مشترکان خانگی در نظر گرفته ایم تا مصرف برق خود را کاهش دهند. چرا که 50 درصد از مصرف زمان اوج در فصل تابستان متعلق به بخش خانگی است و اگر با شیوه های تشویقی، این میزان مصرف را کنترل کنیم، بخش قابل توجهی از مسیر مدیریتی خود را طی کرده ایم.
رجبی مشهدی گفت: پارسال با استفاده از همین برنامه حدود ۴۰ درصد از مشترکان خانگی توانستند از پاداش صرفه جویی برق برخوردار باشند و یک سوم این تعداد توانستند قبض برق خودشان را رایگان بکنند.
وی گفت: امسال در ادامه همان برنامه می خواهیم به مشترکان صرفه جویی جایزه هم بدهیم. بر اساس تصمیمات جدید جایزهها به سه دسته عمده تقسیم میشوند. بخشی از آنها شامل قرعه کشی اعطای ۳۰۰ دستگاه خودرو دنا، پژو ۲۰۷ و تارا اتوماتیک است که اگر مشترکی ۱۰ درصد مصرف برق خودش را کاهش دهد در طی این دوره میتواند از این جوایز برخوردار شود.علاوه بر این، میلیونها جوایز دیگر شامل لوازم خانگی نظیرماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، یخچال و لوازم دیجیتال مثل تلفن همراه، تلفن رو میزی، لپ تاپ، تبلت و بقیه موارد جزو این پاداش ها هستند.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه اولین قرعه کشی بزرگ را ظرف ماه آینده برگزار می کنیم ولی هر مشترکی که همین الان برای اظهار خوش مصرفی ثبت نام کند، حداقل یک بسته اینترنتی دریافت خواهد کرد، افزود: در بخش صنعتی هم برنامه های مدیریتی ویژه ای در نظر گرفته شده است. هم اینک حدود ۹۰ درصد از مشترکان صنعتی که شامل کارگاههای صنعتی و واحدهای صنفی – صنعتی هستند، هیچ محدودیتی در مصرف برق ندارند. اما واحدهای متوسط که در شهرکهای صنعتی مستقرند باید یک روز کامل (به غیر از جمعه) را تعطیل و فقط مجازند که 6 روز فعالیت کنند.
وی گفت: برای صنایع بزرگ هم برنامه ریزی بر اساس زنجیره تولید با هماهنگی همکاران وزارت صنعت به گونهای تنظیم شده که اینها در ساعت اوج مصرف، مصرف حداقلی را خواهند داشت و مصرف شان را به ساعتهای حداقل بار منتقل میکنند و در آنجا به گونهای است که انشاالله بتوانیم امسال ۱۰ درصد انرژی بیشتری به صنایع تحویل بدهیم.
به گفته رجبی مشهدی، بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی، صنایع انرژی بر مکلف به احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه مختص به خود هستند و از همین محل در قانون تکلیف شده که حداقل هزار مگاوات آن مربوط به نیروگاههای تجدید پذیر است.
وی ادامه داد: تاکنون در همین بخش ۱۴۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور از طریق همین نیروگاههایی که صنایع ساختند، اضافه شده و ۶ هزار مگاوات هم در دست ساخت است و امید داریم ظرف دو سال آینده ۶ هزار مگاوات نیروگاه صنایع به ظرفیت تولید کشور اضافه شود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در بخش کشاورزی مدیریت بهتری داریم. زیرا تأمین برق چاه های کشاورزی بر اساس پروانه بهرهبرداری آنها تنظیم میشود. معمولاً بیش از ۸۰ درصد از مشترکان چاه های کشاورزی پروانه کار حدود ۱۹ ساعت را در روز دارند و پنج ساعت محدود میشوند. این پنج ساعت را در صورتی که رعایت کنند، برق ۱۹ ساعت باقی مانده آنها رایگان است و در طی این دوره قبض برق رایگان را بخش کشاورزی دریافت میکنند.
وی افزود: علاوه بر این، پیشبینی شده اگر ۸۰ درصد از میزان مصرفشان را با استفاده از مولدین خورشیدی تأمین کنند، از برنامههای مدیریت مصرف معاف میشوند. هرچند که باید آن سازوکارهای تنظیم شده برای پروانه بهره برداری را رعایت کنند که به جهت صیانت از منابع آبی کشور است. این که مخزنها مشترک است و تعداد زیادی از این مخازن استفاده میکنند، همه باید مطابق آن الگو یا پروانه بهرهبرداری، از آن ذخایر آبی استفاده کنند.
رجبی مشهدی گفت: ریل گذاری خیلی خوبی هم در این دولت برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شد. الان حدود ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در دست ساخت است و امیدواریم تا پایان سال حدود ۴۵۰۰ مگاوات به نیروگاههای تجدید پذیر فعلی کشور اضافه شود. در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در کشور داریم که رکورد بسیار خوب و کم سابقهای است.