چرا با وجود سقوط قیمت طلای جهانی، سکه و طلا ارزان نشد؟
طبق تحلیل نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، علیرغم کاهش بهای طلا در بازارهای جهانی اما نوسانات افزایشی نرخ ارز نهتنها اجازه کاهش قیمت سکه و طلا در بازارهای داخلی را نداد که سبب افزایش بهای آنها هم شد؛ البته بخشی قابل توجهی از افزایش بهای سکه امامی، ناشی از افزایش حباب سکه بوده است.
به گزارش پیامدنیوز، محمد کشتیآرای در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: برخلاف هفتههای گذشته که قیمت جهانی طلا سیر صعودی داشت؛ اما این هفته روندی نزولی پیدا کرد و بطور متوسط با ۳۷ دلار کاهش هفتگی، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۶۱۶ دلار رسید.
ایسنا در خبری نوشت:نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه قیمت اونس جهانی با کاهش همراه بود، اما نوسانات افزایشی نرخ ارز طی این هفته، سبب شد قیمت طلا و سکه تحت تاثیر افزایش نرخ ارز قرار گیرد و روند افزایشی را ثبت کرد.
وی در رابطه با تغییرات قیمت انواع قطعات سکه و طلا در بازار و آخرین قیمتها در پایان هفته، گفت: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز پنجشنبه به ۴۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید که قسمتی از این افزایش، بخاطر افزایش حباب سکه بوده است. سکه تمام طرح قدیم نیز با ۵۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی به ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
کشتیآرای ادامه داد: نیم سکه با ۱۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی در آخرین معاملات روز گذشته، ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت داشت. ربع سکه بدون تغییر ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد و سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز بدون تغییر، هشت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دادوستد شد. در بازار طلا نیز، هر مثقال طلای آب شده (۱۷ عیار) ۱۴۵ هزار تومان افزایش بها را نسبت به ابتدای هفته، تجربه کرده و به ۱۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۳۳ هزار تومان افزایش، چهار میلیون و ۱۰۶ هزار تومان مبنای معاملات طلا در بازار کشور قرار گرفت.
این کارشناس بازار سکه و طلا، خاطرنشان کرد: حباب سکه نیز در پایان هفته به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش رسید که بطور متوسط ۷۰۰ هزار تومان حباب سکه افزایش داشته است؛ همانطور که اشاره شد، از ۱.۱ میلیون افزایش بهای سکه امامی، حدود ۱۰۰ هزار تومان بخاطر افزایش حباب سکه بوده است.